Om Bodil Friele

omfotoBildekunstneren Bodil Friele startet sin kunstkarriere tidlig på 1990-tallet, og har utdannelse fra bl.a Kunsthøgskolen i Bergen. Hun har vært på studiereise til Frankrike og New York og er innkjøpt av en rekke kommuner og bedrifter.
Friele har vært svært produktiv i sin kunstneriske karriere, med deltakelse i en rekke kollektivutstillinger og nærmere 20 separatutstillinger.
Bodil Friele arbeider med mange ulike media som sand, gouache, akryl, løsrevne objekt eller papirlapper som er ladet med symboler. Hun drar gjerne malingen ut med sparkel, eller blander inn jord og sand for å få et røffereuttrykk. «Drivkraften min er gleden over å se noe nytt og bortgjemt, og skape bilder som kan uttrykke noe av det som ligger dypt i meg.»


Kunstkritikar Øystein Hauge har sagt følgande om Frieles arbeider: «...Barndommens blåøyde begeistring og samtidens frosne omgang med symboler. Friele ser det hele under ett. Hjemløs kretser hun inn mot glemselens øyeblikk. Betrakteren bestemmer selv hva som skjer videre… I hennes romantiske landskap er avstanden mellom nytelse og uro liten. Denne korte distansen kan godt kalles formålet eller meningen i Bodil Frieles malerier.»

back to top

Login or Register

Facebook user?

You can use your Facebook account to sign into our site.

fb iconLog in with Facebook

LOG IN